Unitatea sanitară va funcţiona ca spital de urgenţă de nivel înalt şi va fi organizată, în premieră, pe centre de servicii, utilizând tehnologii medicale avansate.


Câştigătorul licitaţiei este asocierea italo-română 3TI Progetti Italia – Ingineria Integrata S.p.A, Aduro Impex SRL şi ATI Project SRL. Consorţiul are obligaţia, conform contractului, să finalizeze Proiectul tehnic de execuţie în 12 luni, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii.

Contractul mai prevede 60 de luni pentru asistenţă tehnică (inclusiv pe perioada execuţiei lucrărilor de construcţie) şi alte 60 luni, perioada de notificare a defectelor (garanţia lucrărilor).

Bugetul pentru lucrările de proiectare şi asistenţă tehnică este de aproximativ 10 milioane de euro.

Spitalul Regional de Urgenţă Cluj va avea 849 de paturi pentru îngrijirea pacienţilor internaţi, 19 săli de operaţie, 60 de paturi pentru urgenţe, 70 de camere pentru îngrijiri în ambulatoriu şi circa 80 de camere dedicate serviciilor de diagnostic şi tratament (imagistică, servicii chirurgicale, endoscopie, cardiologie etc).

Unitatea va fi organizată pe centre de servicii (Centrul de cap şi gât, Centrul toracică, Centrul abdominală, Centrul de medicină internă, Centrul pentru mamă şi copil ş.a.m.d.) şi va utiliza tehnologii medicale avansate, se arată în comunicat.

Construirea spitalului va dura 4 ani de la semnarea contractului de execuţie, iar valoarea totală a investiţiei, inclusiv TVA, este de 540 de milioane de euro.





Oncolog