Potrivit acordului, dozele vor ajunge în ţara noastră până la jumătatea lunii noiembrie. Din datele Institutului Naţional de Sănătate Publică, reiese că în acest moment, la nivel naţional, există un stoc de aproximativ 17.500 doze de vaccin.


Referitor la vaccinul hexavalent, procedura de licitaţie este în curs de finalizare şi în cel mult trei săptămâni se va încheia acordul-cadru valabil pentru o perioadă de patru ani, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii. 

„Estimăm că prima tranşă de vaccin va fi livrată de asemenea, în luna noiembrie. Potrivit Institutului Naţional de Sănătate Publică, în acest moment, la nivel naţional, există un stoc de aproximativ 64.000 doze de vaccin hexavalent”.

Conform HG nr. 841 / 1995, se fac redistribuiri de doze de vaccin până la soluţionarea situaţiei. Numărul mediu lunar a unei cohorte de copii beneficiari este de aproximativ 15.000.

„Reamintim că vaccinul hepatitic B se administrează în maternităţi, în primele 24 de ore de la naştere. Vaccinul hexavalent se administrează la 2, 4 şi 11 luni”, se precizează în comunicat.





Ginecologia (1)