Guvernul României a aprobat astăzi, 22 februarie 2023, lista celor 27 de obiective de investiţii finanţate din PNRR. Lista cuprinde spitale noi care vor fi construite în întregime, corpuri noi de clădiri, precum şi reabilitarea altora.


Prin această investiţie se va asigura inclusiv dotarea spitalelor sau a unităţilor sanitare nou construite cu aparatură medicală şi sisteme performante de digitalizare pentru realizarea fişei de observaţie electronică a pacienţilor, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii.

În cadrul apelului „Infrastructură spitalicească publică nouă” aferent PNRR au fost depuse 46 de dosare de finanţare. Dintre acestea, 42 au îndeplinit criteriile de eligibilitate prevăzute în Hotărârea de Guvern nr. 1237/2022 şi au intrat în următoarea etapă de analiză, în vederea acordării punctajului conform metodologiei de evaluare.

Cele 27 de obiective au fost selectate în ordinea descrescătoare a punctajului obţinut şi în limita bugetului alocat investiţiei specifice din PNRR, se mai arată în comunicat. 





Medic