Ministerul Sănătăţii a convocat conducerea Colegiului Medicilor Stomatologi (CMSR) din România la sediul ministerului, întâlnirea fiind planificată să aibă loc în după-amiaza zilei de 7 iulie, anunţă reprezentanţii instituţiei.


Vor fi luate măsurile legale pentru ca în viitor să se evite situaţiile similare celei care a dus la decizia CMSR, fără avizul Ministerului Sănătăţii, şi a afectat negativ modul de exercitare a profesiunii de medic stomatolog, se arată într-un comunicat.

„În ceea ce priveşte alegerile pentru conducerea CMSR care urmează să aibă loc în acesta toamnă, Ministerul Sănătăţii se va asigura că procesul va fi transparent. Conform legii, Ministerul Sănătăţii veghează la respectarea legalităţii organizării alegerilor şi va desemna observatori care să ia parte la întreg procesul electoral, inclusiv la numărarea voturilor acordate”, se mai arată.

Medici dentişti au protestat, vineri, 7 iulie, în faţa Complexului Sportiv de Nataţie Otopeni, nemulţumiţi de deciziile Consiliului Naţional al CMSR. Protestatarii doresc anularea a două decizii care reglementează competenţele medicului stomatolog, respectiv ale medicului stomatolog specialist în Stomatologie generală, precum şi competenţele medicului stomatolog specialist în Chirurgie dento-alveolară, informează Agerpres.

Potrivit Patronatului Medicilor Stomatologi, peste 15.000 de specialişti nu îşi vor mai putea exercita profesia la fel ca înainte de adoptarea celor două decizii şi nu vor mai putea efectua anumite manopere şi tratamente.





ORL