O primă întâlnire a grupului de lucru care s-a constituit la nivelul Ministerului Sănătăţii pentru problematica pacienţilor cu arsuri a fost organizată miercuri. Scopul întâlnirii a fost punerea la punct a unei strategii pe termen mediu pentru asigurarea asistenţei medicale la standarde europene pentru aceşti pacienţi.

Ministerul Sănătăţii a invitat să participe în grupul de lucru, reprezentanţii autorităţilor publice din domeniu, respectiv Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, reprezentanţii pacienţilor, specialişti în domeniu, toţi cei care sunt implicaţi în asigurarea asistenţei medicale pentru pacienţii cu arsuri - managerii unităţilor cu paturi de arşi, şefi de secţie, dar şi cu transportul acestora - reprezentanţi ai serviciilor de ambulanţă, reprezentanţi ai Direcţiei pentru Situaţii de Urgenţă.

„În România, ne confruntăm cu un număr mare de pacienţi cu arsură, iar problematica acestui tip de pacient este una complexă, nu numai de natură medicală. Pentru noi este importantă calitatea vieţii pacientului şi vrem să punem la punct o strategie pe termen mediu pentru asigurarea asistenţei medicale la standarde europene pentru aceşti pacienţi. Am chemat alături de noi atât reprezentanţii pacienţilor, cât şi pe cei care sunt implicaţi, zilnic, în tratarea acestora şi am discutat despre problemele existente în ceea ce priveşte transportul, resursa umană şi infrastuctura din domeniu” , a declarant secretarul de stat în ministerul Sănătăţii,  Horaţiu Moldovan.

În prima şedinţă, a fost stabilită metodologia de lucru, dar şi aspecte privind situaţia actuală a pacienţilor cu arsuri.