Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a numit luni trei consilieri onorifici care sunt medici recunoscuţi la nivel mondial. Este vorba despre medicii Kak Khee Yeung -Amsterdam UMC, Sheriff Sultan - Galway Clinic şi de prof. dr. T. Sloane Guy - Sidney Kimmel Medical College.

„Am lucrat cu toţi cei trei medici care fac performanţă ca specialişti, dar şi ca manageri de top. Mă bucură şi mă onorează că au acceptat să lucrăm împreună  pe două domenii importante, programe noi de sănătate, dar şi proiecte de cercetare, care sunt priorităţi ale echipei mele. România a uitat de cercetarea medicală care aduce beneficii în dezvoltarea serviciilor medicale de calitate pentru pacienţi. Îmi doresc  să deschidem sistemul sanitar către lume”, a declarat Victor Costache, ministrul Sănătăţii.

Kak Khee Yeung conduce consorţiul format din diferite spitale din Europa, care încearcă să obţină finanţare de la UE pentru tratarea bolilor aortice. Dr. Kak Khee Yeung este o cercetătoare translaţională, chirurg vascular şi director de cercetare în Chirurgie Vasculară.

Sherif Sultan, medic irlandez, de origine egipteană, este unul dintre cei mai bine cotaţi chirurgi şi cercetători în domeniul bolilor cardio-vasculare din lume.

Prof. dr. T. Sloane Guy este specialistul numărul 1 în chirurugie  robotică în lume.