Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a semnat marţi contractul de proiectare pentru Spitalul Regional din Craiova. Unitatea sanitară va avea şapte niveluri - cinci etaje, parter şi subsol, cu o amprentă de 32.800 de metri pătraţi.


„Este cel de-al treilea contract pe care îl semnăm în această perioadă de un an de zile, de când am preluat portofoliul Ministerului Sănătăţii pentru cele trei spitale regionale. Primul spital pentru care a fost semnat acordul de proiectare a fost Spitalul din Iaşi, ulterior Spitalul Regional din Cluj şi acum Craiova. (...) O să încercăm chiar printr-o procedură accelerată, dacă va fi posibil, să demarăm licitaţia pentru construcţia efectivă a acestor spitale. (...) În PNRR, sudul ţării a fost neglijat şi nu există proiecte care să se dezvolte infrastructura medicală spitalicească în sudul României. (...) Sperăm ca în noiembrie 2023 să putem să începem”, a declarat Alexandru Rafila, citat de Agerpres.

Spitalul va avea 807 paturi, plus 60 paturi de urgenţă, bloc operator cu 19 săli de operaţie, oncologie de zi, 52 de cabinete pentru medicina ambulatorie de specialitate şi 23 de unităţi de imagistică medicală.

În afară de spaţiile pentru asistenţă medicală şi unităţi de primiri urgenţe, unitatea va avea aproape 5.000 metri pătraţi pentru spaţii de învăţământ, sală virtuală, sală de resuscitare, săli pentru training computerizat.

Potrivit estimărilor, lucrările de construcţie vor dura maximum 48 de luni, iar spitalul regional ar urma să fie funcţional la finalul anului 2027.

 

 

Psihiatru (2)