Ministerul Sănătăţii a încheiat toate procedurile necesare achiziţionării centralizate a unui număr de 406.000 de doze de vaccin anti-tuberculoză BCG, care vor fi livrate către Unifarm şi către direcţiile de sănătate publică, precum şi a 160.000 de doze de vaccin hepatitic B.


La nivel naţional, la începutul lunii iunie a.c., existau stocuri de 48.781 de doze vaccin hepatitic B şi 65.900 de doze de vaccin BCG, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii. Consumul lunar de vaccin este, în medie, de 12.500 de doze/lună pentru vaccinul hepatitic B şi 27.000 de doze/lună pentru vaccinul BCG.

Ministerul a efectuat mai multe redistribuiri de vaccin între judeţe, în funcţie de necesităţile locale, în vederea asigurării continuităţii în derularea Programului naţional de vaccinare.

„Ministerul Sănătăţii solicită direcţiilor de sănătate publică teritoriale să identifice dacă există copii născuţi în această perioadă şi care nu au fost imunizaţi în vederea gestionării corecte pentru recuperare la vaccinare. Menţionăm că toţi copiii nevaccinaţi vor fi recuperaţi la vaccinare prin maternităţi şi cabinetele medicilor de familie, fără afectarea schemei de vaccinare obligatorie”, se arată în comunicat.

 

Pediatru