Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a spus că peste 70 de copii infectaţi cu noul coronavirus sunt internaţi în secţii de terapie intensivă, unii dintre aceştia cu forme „deosebit de severe”. Ministrul a mai spus că se va accepta învăţământul online pentru copiii de până la 12 ani cu afecţiuni cronice „dintr-o sferă mai largă”.


„Sunt peste 70 de copii cu infecţie cu coronavirus internaţi. Unii dintre ei sunt cu forme deosebit de severe şi ventilaţi, avem un număr mic de astfel de copii. Alţi sunt cu forme moderate, alţii sunt cu forme relativ uşoare. Ce trebuie să înţelegem e că fiecare dintre copiii care sunt internaţi pe secţiile de terapie intensivă şi au forme moderate şi severe provine din familii nevaccinate -  şi vorbim aici inclusiv de bebeluşi de sub şase luni care sunt internaţi împreună cu mamele pozitive nevaccinate”, a declarat ministrul Sănătăţii, într-o conferinţă de presă, informează Agerpres.

„Pentru copiii de peste 12 ani, se recomandă ca aceşti copii care au boli cronice, care sunt la risc, să se vaccineze, dar pentru copiii care au imunodeficienţe fie ca o boală primară, fie dobândite ca urmare a unor tratamente, chiar dacă sunt vaccinaţi, se permite să continue învăţământul online”, a adăugat Ioana Mihăilă.

Potrivit ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, copiii cu imunodepresie moderată sau severă, pacienţii oncologici, cei cu boli autoimune cu certificare medicală au dreptul să rămână, la solicitarea lor, în sistem online, şcoala având datoria să le asigure acest tip de predare.

 

Pediatru