Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii a discutat astăzi cu reprezentanţii sindicatului Federaţia „Solidaritatea Sanitară” din România. În cadrul întâlnirii, au fost discutate, printre altele, teme de interes pentru gestionarea situaţiei epidemiologice actuale, precum îmbunătăţirea campaniei de vaccinare şi creşterea nivelului de imunizare în rândul personalului medical.


Astfel, la propunerea reprezentanţilor sindicatului, va exista o colaborare pentru realizarea şi implementarea unei campanii de vaccinare comune pentru cadrele medicale, ţintite pe anumite zone.

De asemenea, în urma discuţiilor avute, Ministerul Sănătăţii va demara procesul de elaborare a unor standarde de referinţă pentru utilizarea echipamentelor de protecţie pentru personalul care lucrează în zonele ce deservesc pacienţi cu COVID -19. Va fi stabilit şi un normativ de personal pentru aceste arii.

Ministrul Sănătăţii a asigurat sindicaliştii că susţine reglementarea gărzilor suplimentare efectuate în scopul asigurării continuităţii activităţii medicale, dar şi scoaterea posturilor la concurs din unităţile sanitare, precum şi implementarea de măsuri în vederea eficientizării cheltuielilor în unităţile sanitare şi profesionalizarea managementului unităţilor sanitare.


ORL