Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat miercuri că trebuie găsită o soluţie pentru ca salarizarea personalului din sănătate, care nu este asimilat celui medical, să fie „oarecum proporţională” cu a celorlalţi angajaţi.


El a adăugat că, în cadrul unităţilor sanitare, nu pot să existe discrepanţe salariale foarte mari, informează Agerpres.

„Există personal care nu este asimilat celui medical, este vorba de personal TESA sau personal auxiliar care îşi desfăşoară activitate în spitale, trebuie să găsim o soluţie pentru aceste categorii care asigură buna desfăşurarea a actului medical. Nu putem crea în interiorul unităţilor sanitare discrepanţe salariale foarte mari, având în vedere că nu poate să funcţioneze, spre exemplu, un spital fără servicii economice şi administrative. Şi aceştia trebuie să beneficieze de o salarizare care să fie oarecum proporţională cu ceilalţi angajaţi”, a afirmat Rafila legat de protestul sindicaliştilor Sanitas din Capitală.

Ministrul este convins că se va găsi o soluţie de dialog şi un calendar cu cei care solicită majorarea salariilor. El a opinat că e posibil ca sistemul să fie afectat de faptul că, de la 1 iulie, nu se mai pot face anajări în sistemul public.

„Ca să poţi să implementezi proiectele pe fonduri europene, trebuie să ai personal, trebuie să găsim o soluţie care să permită derularea acestor proiecte”, a arătat ministrul.

 

 

Psihiatru (2)