Ministrul Sănătăţii a anunţat că a trimis Corpul de Control la Spitalul Bagdasar-Arseni pentru a verifica situaţia contractelor de mentenanţă, după câteva spaţii din noua Unitate de Primiri Urgenţe au fost inundate.


„Nimeni nu poate să facă o statistică a tuturor contractelor de mentenanţă de toate tipurile (...). E clar că responsabilitatea încheierii unor astfel de contracte încât spitalul să fie în stare de funcţionare şi se evite astfel de incidente revine direct managerului. Eu am luat decizia să trimit rapid Corpul de control la acest spital, la Spitalul Bagdasar-Arseni, ca să vedem exact care este situaţia, de ce nu a fost încheiate aceste contracte”, a afirmat Alexandru Rafila, citat de Agerpres.

El consideră că personalul angajat al spitalului putea să cureţe reziduurile care blochează scurgerile de la clădirea spitalului.

„Ca o opinie personală, chiar dacă aceste contracte nu erau încheiate, să cureţi şi să menţii în stare de funcţionare scurgerile de la clădiri nu cred că trebuie neapărat să vină o echipă specializată să cureţe reziduurile care se adună şi blochează zonele de scurgere din spital. Pentru chestiunea asta poate personalul angajat al spitalului s-o facă”, a adăugat ministrul Sănătăţii.

Spaţiul dedicat Urgenţelor Minore, precum şi cel al Izolatorului din cadrul UPU a Spitalului „Bagdasar-Arseni” au fost inundate, au informat, joi, 31 august, reprezentanţii unităţii medicale.

 



Ginecologia (1)