Un număr de 765 de medici, medici dentişti şi farmacişti care au finalizat pregătirea în Rezidenţiat au obţinut certificatele de specialist după promovarea examenelor organizate de Ministerul Sănătăţii.


Potrivit unui comunicat transmis vineri, pentru aceştia, Ministerul Sănătăţii a emis deja certificatele de specialist, în urma aprobării ordinului de ministru, şi le-a expediat către direcţiile de sănătate publică.

Ministerul precizează că, în acest context, certificatele de specialist pot fi ridicate începând de vineri de la Direcţia de Sănătate Publică a municipiului Bucureşti de către toţi cei care au susţinut examenul în centrul din Capitală, iar începând de săptămâna viitoare - şi din direcţiile de sănătate publică aflate în teritoriu.

„În urma acestui examen, vom avea 248 de noi specialişti în specialităţi ca boli infecţioase, anestezie - terapie intensivă, medicină de laborator, sănătate publică, medicină, internă radiologie imagistică medicală, medicină de familie, care vor creşte capacitatea de răspuns la pandemia COVID-19. Dar sunt şi specialişti în domenii de care este nevoie pentru acordarea asistenţei medicale pacienţilor care nu sunt infectaţi cu noul coronavirus, precum: pediatrie, oncologie medicală, chirurgie medicală, diabet zaharat, neonatologie. Mulţumesc universităţilor pentru sprijinul acordat în urgentarea procesului de emitere a certificatelor”, a declarat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, citat în comunicat.

Ministerul Sănătăţii a organizat, în perioada septembrie-octombrie 2020, examenul pentru obţinerea titlului de specialist de către medici, medici dentişti şi farmacişti.