Ministerul Sănătăţii anunţă investiţii de peste 600 milioane lei în infrastructura medicală din judeţul Bihor, cea mai mare parte a sumei provenind din PNRR.


Ministerul anunţă că 540 milioane de lei sunt alocaţi din PNRR pentru construirea şi dotarea unui corp nou de clădire destinat secţiilor de boli infecţioase şi pneumologie în Oradea. De asemenea, tot prin PNRR se finanţează o investiţie de 32 de milioane lei pentru reabilitarea şi dotarea a 103 cabinete de medicină de familie.

Spitalul de Psihiatrie din Ştei va fi extins şi modernizat în urma unei investiţii de 18 milioane de lei, iar Spitalul Orăşenesc Aleşd va intra într-un proces de reabilitare şi modernizare care va costa 4 milioane lei, au informat reprezentanţii ministerului pe Facebook.

De asemenea, 22 milioane lei din PNRR sunt alocaţi pentru extinderea şi dotarea compartimentului de terapie intensivă neonatală şi amenajarea unui Centru Regional de formare pentru personalul medical, iar 6 milioane lei din pentru digitalizarea Serviciului Judeţean de Ambulanţă Bihor şi a Direcţiei de Sănătate Publică Bihor.

La aceste investiţii se adaugă şi 33 milioane de lei de la Ministerul Sănătăţii pentru achiziţionarea de echipamente medicale, precizează instituţia.
Sursă foto: Facebook Ministerul Sănătăţii - România

ORL