Referitor la decontarea vaccinurilor de care beneficiază anumite categorii de populaţie în sistem ambulator, în regim de compensare, precum şi a activităţii din centrele de permanenţă, Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate face câteva precizări.


Conform prevederilor legale în vigoare, pentru vaccinurile de care beneficiază unele segmente populaţionale în sistem ambulator în regim de compensare, prevăzute în HG 720/2008, termenul de plată pentru consumul înregistrat în luna octombrie este ianuarie 2024, se arată într-un comunicat.

Ministerul Sănătăţii a cuprins în bugetul pentru anul 2024 sumele necesare pentru plata vaccinurilor menţionate şi realizează transferul fondurilor în funcţie de solicitările transmise de către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.

„Menţionăm că vaccinarea persoanelor aflate în grupe la risc de îmbolnăvire reprezintă o prioritate a Ministerului Sănătăţii şi, în acest sens, atât Ministerul Sănătăţii, cât şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate fac toate demersurile necesare pentru asigurarea resurselor financiare necesare realizării acestei măsuri de sănătate publică”, se mai subliniază.

Totodată, în luna ianuarie a.c. vor fi decontate cu prioritate obligaţiile restante aferente lunilor noiembrie şi decembrie 2023 pentru serviciile medicale prestate de către medicii de familie în cadrul centrelor de permanenţă, se precizează

 
ORL