Marcelo Pascual Morales aduce în România şi Republica Moldova experienţa acumulată în cei peste 15 ani de lucru în cadrul MSD, atât în funcţiile de conducere deţinute în filialele naţionale din Spania, Elveţia şi SUA, cât şi în calitatea de membru al echipei de coordonare la nivel global.


Între realizările sale profesionale se numără dezvoltarea de alianţe strategice cu companii din domeniul biotehnologiei, alianţe ce au contribuit semnificativ la dezvoltarea operaţiunilor MSD în arii terapeutice cu nevoi medicale neacoperite, se arată într-un comunicat. „Astfel, divizia globală de Hospital Acute Care a reuşit lansarea cu succes a numeroase opţiuni terapeutice şi soluţii cu impact transformaţional pentru practica medicală”, se subliniază.

Înainte de a prelua această poziţie, Marcelo Pascual Morales a ocupat funcţia de Managing Director al MSD Slovacia. Pe parcursul mandatului său în această ţară, a fost membru al alianţei strategice în domeniul oncologiei - Onco-alliance -  ce a susţinut implementarea unor proiecte cu finanţare europeană în valoare de peste 8 milioane de euro, proiecte menite să contribuie la îmbunătăţirea infrastructurii şi digitalizarii în domeniul oncologic (cancer de colon, cancer de sân şi cancer pulmonar).

„Mă bucur să mă alătur echipei din România într-un moment important de progres în lupta împotriva cancerului, precum şi a altor provocări de sănătate publică. Consider că promulgarea Planului Naţional de Combatere a Cancerului creează premisele creşterii supravieţuirii şi a calităţii vieţii pacienţilor oncologici prin diagnosticarea timpurie şi acces la tratamentele adecvate. În acelaşi timp, Planul va pregăti sistemul de sănătate românesc pentru a controla mai bine povara bolii. Eforturile MSD România de acoperire a nevoilor pacienţilor oncologici - de la accesul la terapii inovatoare şi optimizarea traseului pacientului până la accesul la sprijin psihologic şi suport social - au fost vizibile inclusiv pe plan extern, constituindu-se adesea în exemple de bune practici pentru ţările din regiune. Este o direcţie pe care o voi susţine în continuare, cu siguranţă, în colaborare cu toţi partenerii dedicaţi cauzei”, a declarat noul director general al MSD România şi Moldova. „În acelaşi timp, ne vom concentra pe identificarea soluţiilor pentru optimizarea accesului la vaccinarea anti-HPV, un demers de prevenţie primară cu eficacitate înaltă, cu impact direct şi predictibil pozitiv asupra stării de sănătate a populaţiei”, a adăugat el.

Marcelo este absolvent al Universităţilor din Oviedo şi Maastricht, unde s-a specializat în managementul afacerilor, precum şi absolvent al cursurilor de Executive MBA derulate de Malaga Chamber of Commerce şi al programului de Business Leadership al Universităţii Duke.

„Sunt pe deplin încrezător că, sub conducerea lui Marcelo, echipa din România va continua cu aceeaşi dedicare să identifice cele mai bune soluţii pentru pacienţii români şi sistemul de sănătate naţional. Într-un mediu complex şi dinamic, experienţa lui Marcelo va fi esenţială pentru consolidarea poziţiei companiei noastre pe piaţa locală şi regională, pentru extinderea accesului la inovaţie, dar şi pentru promovarea de noi parteneriate strategice de succes”, a declarat George Zaki, South Eastern Europe Cluster Lead.




Farmacist