GlaxoSmithKline Consumer Healthcare anunţă numirea lui Nigel Stephenson în poziţia de General Manager pentru România şi Balcani, preluând funcţia Sylwia Piankowska, care a fost numită General Manager al GSK Consumer Healthcare Iberia.

În acest rol, Nigel va coordona operaţiunile GSK Consumer Healthcare din România şi alte 7 ţări – Bulgaria, Serbia, Republica Moldova, Albania, Macedonia, Muntenegru şi Kosovo. GSK Consumer Healthcare are o echipă dedicată de 150 de persoane care contribuie la comercializarea mărcilor bine-cunoscute din portofoliul companiei, printre care se numără medicamente eliberate fără prescripţie medicală (împotriva durerii, simptomelor din răceală, gripă şi alergii), suplimente alimentare şi produse de îngrijire orală.

„Sunt extrem de încântat să preiau acest rol şi să duc mai departe planurile grozave ale echipei în România şi Balcani. Obiectivele noastre sunt centrate în jurul satisfacerii nevoilor consumatorilor cu lansări inovative, a dorinţei de a fi un angajator modern pentru echipa noastră şi de a crea parteneriate puternice în beneficiul comunităţilor locale. Totodată, sunt entuziasmat să mă mut în România alături de familia mea şi să descoperim împreună această ţară frumoasă, pe care doar am vizitat-o până acum”, a declarat Nigel Stephenson.

Noul director al GSK România şi Balcani are o vastă experienţă în roluri de vânzări şi marketing la nivel global, cea mai recentă poziţie a sa fiind cea de Director Regional de Marketing Îngrijire Orală în CEE. Din acest rol, a condus departamentul de marketing din Europa Centrală şi de Est (CEE) şi a contribuit la dezvoltarea strategiilor pentru clienţi şi retaileri internaţionali. Anterior, Nigel a deţinut mai multe funcţii în GSK şi Novartis Consumer Health, precum Director Global pentru Portofoliul Respirator şi Director Inovaţii pe Europa. Înainte de GSK şi Novartis, a lucrat 10 ani în echipa P&G, în poziţii de business development în Marea Britanie şi într-o serie de roluri de marketing la nivel local, regional şi global.

Nigel a absolvit Facultatea de Istorie şi Economie la Universitatea din Birmingham, Marea Britanie. Este de origine britanică şi tatăl a doi copii. A lucrat şi trăit în mai multe ţări din întreaga lume, precum Brazilia, S.U.A, Elveţia, Franţa şi Polonia. Îi place să petreacă timpul liber în natură şi se bucură de ciclism şi snowboarding în vacanţele alături de familie.