Sanador anunţă deschiderea Centrului de fertilizare in vitro, care furnizează servicii medicale de reproducere umană asistată la cele mai înalte standarde. Centrul funcţionează într-o clădire modernă din zona de nord a Capitalei.


Centrul de fertilizare in vitro Sanador este rezultatul unei investiţii de 5 milioane de euro şi este dotat cu cele mai moderne echipamente, pentru reproducerea umană asistată. Funcţionează în regim ambulatoriu şi de spitalizare de zi, în aceeaşi clădire cu Clinica Sanador Floreasca, se arată într-un comunicat.

Activitatea Centrului FIV este coordonată de conf. dr. Nicolae Poiană, medic cu o experienţă de peste 40 de ani în specialitatea obstetrică-ginecologie, cu peste 10.000 de naşteri la activ şi cu sute de reuşite în fertilizarea in vitro în peste 15 de ani de activitate dedicată.

„La 27 iulie anul acesta se împlinesc 45 de ani de când, după eforturi ştiinţifice formidabile, de peste două decenii, Robert Edwards şi Patrick Steptoe îi aduceau pe lume lui Jean Purdy pe Louise Brown, primul copil născut după o procedură de fertilizare in vitro. În anii scurşi de atunci, progresele ştiinţifice medicale au evoluat aproape miraculos, astfel că beneficiem în prezent de rezultatele minunate ale reproducerii umane asistate medical şi fertilizării in vitro, devenite prin supraspecializare parte din obstetrică şi ginecologie. Impactul acestui progres medical nu este numai ştiinţific, ci chiar demografic – şi pot menţiona că, recent, una din cele mai dezvoltate ţări din Europa a înregistrat 9% din nou-născuţii unui an bebeluşi concepuţi prin fertilizare in vitro! Sanador se aliniază, cu empatie şi profesionalism, prin Centrul de fertilizare in vitro, eforturilor pe care medicina şi statul român le fac pentru acest vis frumos al oricărei familii, un bebeluş”, a declarat conf. dr. Nicolae Poiană, coordonatorul Centrului FIV.

 

 

Ginecologia (1)