Un nou-născut de numai trei zile aflat în stare gravă a fost salvat în urma unei intervenţii rapide a elicopterului SMURD din Galaţi.


Bebeluşul, aflat în stare gravă şi diagnosticat cu afecţiuni pulmonare, a necesitat transferul de urgenţă de la Tecuci la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii din Galaţi, unde putea beneficia de îngrijiri medicale specializate.

„Cu ajutorul echipei medicale a elicopterului SMURD, pregătită pentru intervenţii de urgenţă, misiunea de a prelua şi transporta micuţul a fost desfăşurată cu rapiditate şi profesionalism. Elicopterul a aterizat în apropierea locului de unde urma să fie preluat bebeluşul, iar personalul medical a acordat asistenţă şi monitorizare constantă pentru a se asigura că starea sa este stabilă pe parcursul călătoriei”, se arată pe pagina de Facebook a Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

La sosirea la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii din Galaţi, micuţul a fost predat medicilor specialişti, care au continuat investigaţiile şi au început tratamentul necesar.

„Această misiune de salvare reprezintă un exemplu elocvent al dedicării şi profesionalismului echipelor SMURD, care răspund prompt la apelurile de urgenţă şi fac tot posibilul pentru a oferi asistenţă medicală vitală în cele mai critice situaţii”, se arată în postare.

În ultimele 24 de ore, echipele de intervenţie nou-născuţi din cadrul SMURD au efectuat la nivel naţional un număr de 7 misiuni de salvare, se mai precizează.

„Aceste cazuri subliniază importanţa sistemului integrat de urgenţă şi a capacităţii de intervenţie rapidă în situaţii critice”, se subliniază.

Sursă foto: Facebook Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă





Pediatru