O femeie din Arad a fost reţinută pentru 24 de ore, după ce a fost surprinsă în flagrant de către procurorii anticorupţie din cadrul DNA Timişoara că ar fi primit de la un martor suma de 5.000 euro. Aceasta reprezenta cea de-a doua tranşă de bani pretinsă pentru angajarea unei persoane pe un post de asistent medical în cadrul unui spital din Arad.


Suspecta urmează să fie prezentată Tribunalului Timiş cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, pentru comiterea a opt infracţiuni de trafic de influenţă, se arată într-un comunicat al DNA Timişoara, preluat de Agerpres.

Ordonanţa procurorilor menţionează că în cauză există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă conform căreia, în perioada 2019 - 2023, suspecta ar fi pretins de la o persoană, martor în cauză, suma totală de 94.500 euro din care ar fi primit 64.500 euro.

Suspecta lăsa să se creadă că ar avea influenţă asupra unor persoane din conducerea Consiliului Judeţean Arad, din conducerea unor unităţi sanitare şi asupra unui europarlamentar şi promitea că-i va determina pe aceştia să faciliteze angajarea martorului pe un post de contabil în cadrul unei unităţi spitaliceşti, angajarea unor prieteni sau rude ale aceleiaşi persoane în cadrul unor spitale sau în cadrul Penitenciarului Arad şi obţinerea a două finanţări din fonduri europene pentru familia martorului.

Suspectei i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin din partea Direcţiei Generale Anticorupţie.





Psihiatru (2)