O echipă a Ministerului Sănătăţii se va afla în perioada următoare la Focşani, pentru a analiza situaţia de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) „Sf. Pantelimon”, a anunţat ministrul Alexandru Rafila. El s-a referit la cazul fetei de 17 ani, care a decedat în urma unor complicaţii după o operaţie de cezariană.


Procurorii vrânceni au făcut mai multe percheziţii la SJU Focşani, precum şi la domiciliile mai multor angajaţi ai unităţii medicale, trei medici fiind cercetaţi pentru ucidere din culpă, fals intelectual şi favorizarea făptuitorului. În speţă e vorba de o adolescentă de 17 ani, decedată ca urmare a unor complicaţii apărute în urma unei operaţii de cezariană, informează Agerpres

„Nu aş vrea să trec sub tăcere acest incident în care a fost, nu demult, afectată o fetiţă de aici, din judeţul Vrancea, care, din păcate, a decedat. M-am tot gândit cum să facem şi la Spitalul Judeţean de la dumneavoastră, să avem o echipă managerială şi o echipă medicală care să lucreze împreună. Şi foarte, foarte curând o să vină o echipă de la noi, de la Ministerul Sănătăţii, de la Institutul Naţional de Sănătate Publică, instituţia care se ocupă de calitatea serviciilor de sănătate, să încercăm să stăm de vorbă cu profesioniştii din sănătate”, a declarat ministrul Alexandru Rafila, aflat în judeţ.

El a mai vorbit despre nevoia unor servicii de sănătate de calitate, de investiţii în cabinetele medicilor de familie sau în ambulatorii de specialitate.

„Veţi vedea că, într-un timp scurt, vom demara investiţii în cabinetele medicilor de familie din judeţul Vrancea, în dezvoltarea unor centre comunitare integrate sau a unor ambulatorii de specialitate”, a adăugat ministrul Sănătăţii.





ORL