Mandy Delgado, o infirmieră din statul american Connecticut, a fost imunizată în faţa camerelor de luat imagini cu vaccinul împotriva COVID-19 al companiei americane în domeniul biotehnologiei Moderna, marcând, astfel, lansarea campaniei de vaccinare cu al doilea vaccin împotriva noului coronavirus, în Statele Unite, relatează AFP.


Mandy Delgado, infirmieră la terapie intensivă la Hartford Hospital, s-a declarat „fericită” şi „nerăbdătoare” să fie „prima vaccinată” cu vaccinul Moderna. „Am văzut pacienţi care sufereau din cauza lipsei de oxigen, a căror situaţie s-a agravat şi au murit, fără ca familia lor să fi putut să le fie alături”, a subliniat ea, înainte să fie vaccinată în braţ, potrivit News.ro.

Vaccinul Moderna se administrează în două doze, la un interval de câteva săptămâni, la fel ca vaccinul Pfizer/BioNTech.

Însă, vaccinul Moderna se poate păstra la o temperatură de -20°C, şi nu la -70°C ca vaccinul Pfizer/BioNTech, fapt ce a obligat laboratorul american să dezvolte containere speciale în vederea transportării acestuia.

Condiţiile mai puţin stricte de păstrare a vaccinului Moderna ar urma să le ofere autorităţilor locale mai multă marjă de manevră în a răspunde nevoilor regiunilor rurale, în care accesul este mai dificil, potrivit autorităţilor americane.

Joe Biden s-a vaccinat în timpul unei transmisiuni directe la TV

joe-biden-vaccin-anti-covid-la-televizor

Preşedintele ales al Statelor Unite ale Americii a fost vaccinat împotriva COVID-19 în timpul unei transmisiuni directe la TV.

Potrivit BBC, preşedintele Joe Biden a primit prima doză din vaccinul împotriva COVID-19 de la Pfizer/BioNTech, declarând că s-a imunizat pentru a le arăta americanilor că este „sigur să faci vaccinul”.

„Fac acest lucru pentru a demonstra că oamenii ar trebui să fie pregătiţi atunci când va veni momentul să îşi facă vaccinul. Nu aveţi de ce să vă îngrijoraţi”, a declarat Joe Biden.

Soţia preşedintelui Biden, Jill Biden, a primit prima doză de vaccin la începutul zilei, după cum a declarat şeful statului. Vicepreşedintele Americii, Kamala Harris, şi soţul ei vor primi primele doze de vaccin anti-COVID săptămâna viitoare.


Medic