O femeie în vârstă de 45 de ani din Ucraina a fost adusă la UPU, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) „Sf. Spiridon” din Iaşi, cu o rană infectată produsă, cel mai probabil, de o schijă.


Femeia a fost rănită în urmă cu două săptămâni, fără a avea însă retenţie de corp străin. De câteva zile, ea e cazată într-un centru de refugiaţi. Pentru că nu a fost tratată corespunzător, rana s-a suprainfectat, a declarat dr Diana Cimpoeşu, coordonatoarea unităţii sanitare, citată de Agerpres.

„Pacienta care se afla într-un centru de refugiaţi din Iaşi a apelat 112, pentru că avea o contuzie produsă de o schijă. Ea nu poate explica prea bine mecanismul. Are o plagă suprainfectată la nivelul gambei. S-au făcut investigaţii, toaletarea plăgii şi consult chirurgical. În timpul investigaţiilor nu s-a descoperit niciun corp străin de tip schijă sau glonţ la nivelul acelei plăgi. Pacienta a plecat acasă cu recomandări de a reveni în ambulator şi de a urma un tratament”, a declarat dr Diana Cimpoeşu.

 


Oncolog