Pasagerii care călătoresc cu avionul înspre şi dinspre Germania vor fi obligaţi să poarte măşti în timpul zborului, informează Ministerului de Interne din ţara respectivă. Măştile de tip FF2 sau măştile medicale trebuie să fie purtate în timpul procesului de îmbarcare şi debarcare, precum şi pe durata zborului.


Măştile pot fi îndepărtate doar pentru a consuma alimente sau băuturi. Copiii cu vârsta sub şase ani sunt exceptaţi de la această regulă, informează dpa şi Agerpres.

Agenţia pentru Siguranţă Aviatică a UE (EASA) şi Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC) nu mai recomandă purtarea măştilor în aeroporturi şi în aeronave, ca regulă generală, începând de luni, 16 mai. Dar, dacă măştile sunt obligatorii în ţara de îmbarcare sau în cea de destinaţie, măştile trebuie să fie purtate şi în timpul zborului.

În Germania, obligativitatea purtării măştilor în avioane şi în timpul călătoriilor cu trenul pe rute luni rămâne în vigoare până pe 23 septembrie. Măştile sunt de asemenea obligatorii în transportul public local şi în cel pe calea ferată.

Relaxarea reglementărilor la nivelul Uniunii Europene nu înseamnă că purtarea măştilor nu mai este solicitată. Cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa, Ryanair, a publicat o listă cu 15 ţări din blocul comunitar unde legile naţionale impun încă purtarea măştilor faciale în scopul prevenirii transmiterii noului coronavirus. Pe listă apar destinaţii turistice populare cum ar fi Spania, Grecia, Portugalia şi Italia.
ORL