Enayati Medical City îşi deschide porţile, în fiecare zi de joi, la ora 17.00, pentru cei care vor să afle informaţii despre facilităţile din cadrul oraşului medical situat în nordul Capitalei.


„Vom organiza grupuri mici, din cauza pandemiei COVID. De aceea vă rugăm să o contactaţi pentru înscriere pe dr. Viorica Tilinca, la numărul de telefon 0744 753 140, care va putea confirma participarea, în funcţie de numărul de persoane. Chiar dacă trecem printr-o perioadă grea, iar pandemia ne-a obligat să ne distanţăm social, ţinând cont de toate normele şi reglementările COVID în vigoare, vă aşteptăm la vizită cu drag, în cel mai mare ecosistem medical din România”, transmit reprezentanţii Enayati Medical City.

Primul oraş medical din România, Enayati Medical City, a demonstrat că se poate face de la zero, repede şi corect infrastructura spitalicească performantă care să servească, în primul rând, interesului public, în condiţii de maximă siguranţă atât medicală, cât şi umană. Investiţia s-a ridicat la 60 de milioane de euro şi a durat, de la faza de autorizaţie de construcţie până la deschiderea propriu-zisă, doi ani.

„Am realizat, în doi ani, o unitate spitalicească cu 300 de paturi, luând în considerare toate circuitele şi nevoile pe care le-ar putea avea o asemenea structură. De la circuitul de gaze medicale, la şapte circuite diferite de ventilaţie realizate peste normele în vigoare (post-operator şi ATI, operator, transplant medular, radioterapie, cabinete medicale şi saloane), la rezerva de apă de peste 100 de metri cubi, la distanţare conformă cu normativele în vigoare, inclusiv cele epidemiologice, la reţeaua electrică realizată în parametri de consum reali, toate au fost gândite şi executate de la început. Acesta este marele atu al spitalului construit de la zero. De aceea, consider o urgenţă maximă în România investiţiile în spitale noi. De aceea, alături de partenerii de la Monza, am dezvoltat infrastructura spitalicească Greenfield”, a declarat dr. Wargha Enayati, promotorul Enayati Medical City.


Enayati Medical City în cifre

  • un spital de oncologie şi recuperare cu 6 săli de operaţie şi 100 de paturi, din care 18 ATI şi chimiorerapie, operat de Monza, buncăre pentru radioterapie, PET-CT şi medicină nucleară operate de Neolife;
  • un spital de recuperare şi geriatrie, cu secţii de recuperare de scurtă durată, recuperare de lungă durată, boli neurodegenerative şi paliaţie cu 150 de paturi;
  • un centru rezidenţial pentru vârstnici, cu apartamente şi camere destinate asigurării unui trai demn seniorilor noştri, cu 50 de locuri şi centru de zi pentru seniori, cu activităţi recreative;
  • cea mai mare policlinică, cu 60 de cabinete medicale în care funcţionează furnizori diferiţi de servicii medicale (Concierge Medical by Intermedicas, Dr. Leventer, Dr. Leahu, Secom, Clarfon, Senior City, Synevo) şi care va acoperi toată aria de specialităţi medicale, de la recoltare la recuperare cardio şi neuro;
  • un centru de wellness cu fizio-kinetoterapie, dotat cu o piscină, sală de fitness şi toate funcţiunile de ultimă generaţie.

În completarea funcţiunilor medicale, în Enayati Medical City, am inclus restaurant, cafenea, magazine, farmacii, birouri, sală de conferinţe de 200 de locuri, spaţiu de expoziţie şi leisure, parcare supra şi subterană, cu peste 170 de locuri, grădini suspendate, curţi de lumină şi decoraţiuni de lux.

Ambulatoriul Enayati Medical City a fost deschis în 26 ianuarie, 60 de cabinete medicale aflându-se la dispoziţia pacienţilor.


Oncolog