Inspectoratul General pentru Situaţii de urgenţă a primit din partea OMS materiale sanitare în valoare de peste 400.000 de euro. Echipamentele medicale pot fi distribuite la orice moment acolo unde este nevoie, a explicat secretarul de stat Raed Arafat.


Este vorba inclusiv de materiale şi echipamente în caz de necesitate de transport de nou născuţi şi alte materiale de protecţie, a spus secretarul de stat Raed Arafat, la Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei – Ciolpani.

Materialele sunt necesare acordării asistenţei medicale de urgenţă, informează Agerpres.

„Sunt diferite categorii, includ inclusiv incubatoare de transport de copii, în caz că trebuie să transportăm un număr mai mare de copii, includ echipamente medicale care pot fi trimise în zone în care e nevoie de ele, inclusiv monitoare, ecografe şi alte echipamente despre care pot să spun că vor fi de mare sprijin dacă este nevoie să le trimitem şi să venim în sprijin, în caz că apare o situaţie care necesită reacţia lor. Sunt echipamente, inclusiv consumabile, echipamente de acordare de asistenţă medicală de urgenţă”, a spus Raed Arafat.

Sursă foto: Facebook IGSU – Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, România







Pediatru