Organizaţia de Serializare a Medicamentelor din România (OSMR) a anunţat oficial conectarea Sistemului de Verificare a Medicamentelor din ţara noastră la hub-ul european.

Rugăm Companiile DAPP din România şi eventualii lor Parteneri de Înrolare (OBPs) să înceapă să încarce cât mai curând posibil pachetele de date referitoare la medicamentele destinate pieţei din România către Hub-ul European (inclusiv ale acelora – cu Identificator Unic/Serializate, care au fost deja produse şi expediate pe lanţurile de distribuţie) pentru a realiza o implementare de succes a proiectului”, menţionează OSMR în comunicatul trimis presei.

Organizaţia a subliniat că proiectul este încă în faza de pilot, până pe 31 octombrie 2018. Companiile se poate înregistra prin trimiterea unui e-mail de solicitare la adresa: coordonare.pilot@osmr.ro.

Orice companie Utilizator Final (distribuitori angro, farmacii, spitale) se poate înregistra în orice moment în timpul fazei PILOT, după ce furnizorul său de soluţii IT a finalizat procedura de validare pentru accesul la documentaţia tehnică pentru conectarea la SNVM (https://osmr.ro/solutionprovider-it-pharma/) şi respectiva organizaţie a finalizat procesul de înregistrare ca Utilizator Final SNVM, împreună cu OSMR”, explică Organizaţia de Serializare a Medicamentelor în comunicatul de presă.

La mijlocul lunii august, Organizaţia Europeană de Verificare a Medicamentelor anunţa că doar 36% din companiile farma din Uniunea Europeană au semnat acordul privind noile reguli de securitate şi fabricare a ambalajelor şi doar 106 companii s-au conectat la sistemul informaţional european.

 

Sursa: ANMDM