Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava intră într-un parteneriat educaţional cu Boston Scientific, pentru a deveni centru de referinţă în proceduri endovasculare periferice arteriale şi venoase, a anunţat purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, dr. Dan Teodorovici.


Potrivit dr. Dan Teodorovici, citat de Agerpres, SJU Suceava a primit, săptămâna trecută, vizita lui Andreas Stigkas, bussiness manager SEE, Intervenţii Periferice & Oncologie din cadrul corporaţiei Boston Scientific, care este lider global în dispozitive şi terapii medicale pentru intervenţii periferice.

„Scopul vizitei a fost stabilirea unui parteneriat educaţional ce va pune Spitalul Judeţean Suceava pe harta centrelor de referinţă în proceduri endovasculare periferice arteriale şi venoase”, a spus Teodorovici.

El a precizat că SJU Suceava este singurul spital din România care a achiziţionat, în ultimii doi ani, două aparate de cea mai înaltă performanţă dedicate procedurilor minim invazive endovasculare, respectiv un AngioJet şi un Jetstream.

Teodorovici a explicat că AngioJet este un sistem performant de trombectomie farmaco-mecanică cu aspiraţie şi, în acelaşi timp, de pulverizare a unor substanţe litice pentru îndepărtarea trombilor, atât din artere, cât şi din vene, restabilind rapid fluxul sangvin.

Sistemul este conceput pentru tratamentul trombozei arteriale, trombozei venoase profunde şi fistulei arteriovenoase trombozate şi tromboza grefei şi este singura tehnologie de pe piaţă ce poate furniza atât perfuzia de substanţe litice (prin caracteristica sa patentată Power Pulse), cât şi trombectomia mecanică într-un singur dispozitiv.

El a menţionat că tromboza vasculară periferică este o problemă globală, unul din patru pacienţi decedând din cauza complicaţiilor cauzate de tromboză.

În ceea ce priveşte Jetstream, acesta este un dispozitiv de aterectomie, dedicat tratamentului diferitelor morfologii de plăci ateromatoase, întâlnite în ocluziile cronice.

„Conducerea Spitalului Judeţean Suceava îşi menţine promisiunea făcută pacienţilor, de a asigura servicii medicale la standarde moderne cu aparatură de ultimă generaţie, precum şi specializarea personalului în folosirea acestei aparaturi”, a spus Teodorovici.

 



Medic