Prof. univ. dr. Viorel Jinga, rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, a semnat un protocol de colaborare cu Vlad Florentin Drinceanu, inspector şcolar general al Municipiului Bucureşti.


Scopul protocolului constă în implementarea Metodologiei privind Supravegherea şi Monitorizarea Stării de Sănătate Orală a Copiilor în Şcoli, elaborată şi aprobată în baza unui acord de colaborare semnat între Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, Institutul Naţional de Sănătate Publică, Colegiul Medicilor Stomatologi şi Liga Studenţilor la Medicină Dentară Bucureşti, se arată într-un comunicat al UMFCD.

„Proiectul face parte din „Programul Naţional de Evaluare şi Promovare a Sănătăţii şi Educaţie pentru Sănătate” – „Supravegherea şi Monitorizarea Stării de Sănătate Orală în Şcoli” şi are ca obiective colaborarea în vederea identificării nevoilor de sănătate orală, cunoştinţelor, atitudinilor şi practicilor populaţiei în domeniul determinanţilor sociali ai sănătăţii şi prevenirii bolilor care afectează sănătatea orală pentru populaţia şcolară cu vârsta cuprinsă între 6 şi 14 ani, pentru a formula şi promova politici de sănătate publică pentru prevenirea bolilor care afectează sănătatea orală”, se mai subliniază în document.

Colaborarea reprezintă un punct de pornire în privinţa dezvoltării acestui proiect, dar şi altor proiecte viitoare.

 

 

Pediatru