Procurori ai Parchetului General şi ofiţeri de poliţie au efectuat 12 percheziţii în Sectorul 2 al Capitalei şi în oraşul Caracal, la punctele de lucru ale unei clinici medicale unde peste 1.000 de persoane au obţinut fraudulos certificate digitale COVID.


Potrivit unui comunicat al Parchetului, preluat de Agerpres, percheziţiile sunt efectuate de poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din cadrul IGPR, DGPMB - Poliţia Sectorului 2 Bucureşti, IPJ Olt, IPJ Vâlcea şi IPJ Gorj, într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări privind săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, dare de mită, cumpărare de influenţă, fals informatic şi acces ilegal la un sistem informatic.

Procurorii susţin că, din august 2021 până în prezent, personalul medical din cadrul unei clinici de vaccinare cu puncte de lucru în Sectorul 2 al Capitalei şi în municipiul Caracal a efectuat vaccinări „la chiuvetă”.

Peste 1.000 de persoane au obţinut în mod fraudulos, contra unor sume de bani, certificate digitale europene COVID, fără însă a li se administra efectiv serul şi chiar fără a fi prezente fizic la centrul de imunizare.

„Activitatea infracţională a fost susţinută şi de modalitatea de organizare a activităţii de vaccinare, exclusiv prin administrarea unei singure doze, în sensul că vaccinul solicitat la deschiderea centrului de vaccinare şi care s-a utilizat în cadrul acestuia a fost Janssen (Johnson & Johnson), procedură ce implică administrarea unei singure doze. Persoanele cercetate vor fi prezentate cu mandate de aducere la sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în vederea efectuării activităţilor specifice de urmărire penală, urmând a fi dispuse măsurile procesual penale care se impun”, transmite Parchetul General.

 


Ginecologia (1)