Peste o sută de mii de persoane s-au programat până în prezent pentru vaccinarea anti-COVID cu serul produs de AstraZeneca, a informat, joi, platforma naţională de imunizare. Este vorba despre 50.978 de femei şi 49.022 de bărbaţi.


Noile cabinete pentru administrarea vaccinului produs de AstraZeneca au fost activate miercuri, la ora 12.30, în platforma de programare, a informat Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Până în prezent, de la începutul campaniei de vaccinare anti-COVID au fost aduse în România peste 1,3 milioane de doze din toate cele trei vaccinuri, scrie Agerpres.

Conform CNCAV, este vorba despre 1.111.949 de doze de vaccin Pfizer, 78.000 de doze Moderna şi 174.000 de doze AstraZeneca.


A doua tranşă de vaccin AstraZeneca ajunge joi în ţară

Potrivit CNCAV, a doua tranşă de vaccin AstraZeneca, 92.400 de doze, soseşte joi în România pe cale terestră. Potrivit sursei citate, în cursul zilei de vineri, 37.800 de doze de vaccin vor fi distribuite către centrele regionale din Braşov şi Constanţa.

Totodată, la Centrul Naţional de Depozitare Bucureşti vor rămâne în stoc 54.600 de doze, care vor fi distribuite cabinetelor de vaccinare active la nivelul Capitalei, destinate vaccinării persoanelor care fac parte din etapa a II-a, respectiv cele cu boli cronice şi lucrătorii care desfăşoară activităţi în domenii esenţiale, cu vârste cuprinse între 18-55 de ani.




Farmacist