Peste 130 de persoane au donat sânge la sediul Ministerului Finanţelor, salvând astfel 300 de vieţi în două zile. Cu sprijinul Centrului de Transfuzie Sanguină Bucureşti, s-a organizat o nouă colectă mobilă de sânge în zilele de 29 noiembrie şi 4 decembrie.


„Bilanţ donare în MF: 300 vieţi salvate în două zile. Empatie, implicare şi dorinţă de a-i ajuta pe cei care au nevoie, acesta este mesajul cu care se încheie cele două zile de donare în Ministerul Finanţelor. Au fost peste 130 de oameni implicaţi care ne-au călcat pragul la Centrul de donare din incinta Ministerului de Finanţe. Unii ne-au spus zâmbind că nici frigul de afară şi nici zilele libere din mini vacanţă nu i-au împiedicat să facă o faptă bună”, se anunţă pe pagina de Facebook a ministerului.

În cadrul celei de-a patra ediţii a campaniei „România are sânge de rocker, acum şi de investitor”, donatorii de sânge primesc primesc cea mai bună dobândă pentru titlurile de stat în lei, se arată pe site-ul Ministerului Finanţelor.

Tranşa dedicată donatorilor de sânge se va aplica pentru titlurile de stat emise în lei, cu scadenţă la un an, având o dobândă de 7,10%, mai mare cu 1% faţă de tranşa uzuală de 1 an. De asemenea, un alt beneficiu oferit donatorilor este scăderea de 10 ori a pragului minim de subscriere de la 5.000 de lei la 500 lei. Pot beneficia de condiţiile avantajoase ale noii emisiuni persoanele care fac dovada donării de sânge începând cu 1 ianuarie 2023.

„Ne dorim ca şi această ediţie, prin tranşa dedicată donatorilor, să contribuie concret la stimularea donării de sânge de către persoanele fizice, alăturându-ne demersurilor cu această temă derulate la nivel naţional, local, dar şi în mediul privat”, se mai arată pe site-ul ministerului.

Campania de donare continuă până pe 15 decembrie.

Sursă foto: Facebook Ministerul Finanţelor

 




Oncolog