Preşedintele Asociaţiei Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România, Marinela Debu, a declarat, vineri, că 17.800 de pacienţi vor beneficia de tratament fără interferon, după semnarea contractului cost-volum-rezultat, care se va încheia între Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) şi producătorii de medicamente.

Vestea bună este, potrivit Marinelei Debu, că de tratament vor beneficia şi copiii cu hepatită C, care au vârsta mai mare de 12 ani. Astfel, aceştia nu vor mai fi nevoiţi să apeleze la tratamentul cu interferon, ci vor avea acces la noile terapii.

„Tocmai, astăzi, reprezentanţii CNAS ne-au informat. Sunt ultimele zile de negocieri. Se speră că, astăzi, se vor termina negocierile şi, în luna decembrie, să se semneze şi următorul contract. (...) Din păcate, acum suntem în a treia lună în care avem o pauză între cele două contracte, pauză pe care ne-o doream evitată. Pe următorul contract cifra este de 17.800 de pacienţi care vor beneficia de tratament”, a mai declarat Marinela Debu, pentru Agerpres.