Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti recrutează voluntari, în vederea sprijinirii activităţilor în cadrul camerelor de gardă, unităţilor/compartimentelor de primiri urgenţe. Anunţul vine după ce, marţi, a fost emis Ordinul Ministrului Afacerilor Interne nr. 74522 privind stabilirea unor măsuri pentru folosirea în cadrul sistemului sanitar a elevilor, studenţilor şi medicilor rezidenţi în contextul răspândirii infecţiei cu SARS-CoV-2.

Studenţii trebuie să fie de la Facultăţi de Medicină, din anii IV, V sau VI. Voluntarii vor trebui să activeze în schimburi, în funcţie de evoluţia infecţiilor cu SARS-CoV-2 şi necesităţile de la nivelul structurilor medicale. Societatea Studenţilor în Medicină din Bucureşti (SSB) a început recrutarea voluntarilor, ajungând momentan la peste 200 de înscrieri.

„În această perioadă de criză, în care sistemul public de sănătate se confruntă cu o situaţie dificilă şi necesită asistenţă în combaterea pandemiei SARS-CoV-2 este important ca viitorii profesionişti în sănătate să lucreze împreună pentru a susţine mobilizarea naţională, informarea corectă şi măsurile pentru limitarea răspândirii infecţiei”, susţin reprezentanţii SSMB.