Prima ediţie SURGICON - International Surgical Congress for Students - s-a încheiat cu succes la finalul lunii trecute! Evenimentul, ce s-a desfăşurat pe parcursul a patru zile, a strâns laolaltă peste 450 de participanţi din toată lumea. Aceştia au luat parte la 45 de workshopuri chirurgicale hands-on, 14 conferinţe, patru competiţii ştiinţifice, dar şi la o varietate de evenimente sociale.

Participanţii la SURGICON, studenţi ai Facultăţilor de Medicină, interesaţi de specialităţile chirurgicale, au avut oportunitatea de a afla mai multe despre direcţiile viitoare în chirurgie şi despre inovaţia tech, dar şi despre experienţele personale şi profesionale ale unor medici de renume, despre motivaţia şi pasiunea din spatele unei cariere de succes.

De asemenea, au luat parte la o serie de workshopuri, în cadrul cărora au învăţat să realizeze în mod practic diverse tehnici chirurgicale – noţiuni foarte utile viitorilor rezidenţi. Pe parcursul zilelor de congres, au avut loc patru competiţii ştiinţifice dedicate studenţilor interesaţi de cercetare: Prezentare Orală, Postere şi două Sesiuni de Dezbatere, lucrările fiind evaluate de câte un juriu format din medici.  

Studenţii n-au fost, însă, singurii beneficiari ai congresului. Pentru medicii prezenţi s-au acordat 22 de puncte EMC, valabile şi pentru potenţialii medici rezidenţi care s-ar afla în ipostaza de participant.

Echipa SURGICON mulţumeşte participanţilor, medicilor, partenerilor şi voluntarilor implicaţi şi revine cu promisiunea unei noi ediţii şi în anul următor!