Guvernul României a aprobat astăzi, 11 ianuarie, scoaterea la concurs a peste 7600 de posturi vacante sau temporar vacante din sectorul de sănătate şi asistenţă socială, în urma a două memorandumuri propuse de către Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei.


Peste 3.000 de posturi se găsesc în unităţile subordonate Ministerului Sănătăţii, restul fiind în unităţile sanitare din subordinea autorităţilor locale, se arată într-un comunicat.

Prof. univ. dr. Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii a subliniat că s -au aprobat toate posturile de medic care au fost solicitate de către unităţile sanitare, indiferent dacă acestea sunt în subordinea Ministerului Sănătăţii sau a autorităţilor locale, în total peste 2.500 de posturi. Mai mult, în cadrul Memorandumului propus de Ministerul Sănătăţii, peste 365 posturi din cele aprobate pentru scoaterea la concurs sunt în cadrul serviciilor de ambulanţă, având în vedere importanţa pe care o reprezintă medicina de urgenţă pentru minister şi ţinând cont de intervenţiile care trebuie realizate în această perioadă la diverse solicitări.

De asemenea, jumătate din posturile de asistenţi medicali solicitate de către unităţile sanitare au fost aprobate pentru scoaterea la concurs şi 30% din alte categorii.

„Unităţile sanitare care au solicitat scoaterea posturilor la concurs să demareze imediat procedurile necesare. Rugămintea mea este să facă acest lucru cât mai repede”, a declarat prof. univ. dr. Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii.

Ministrul Sănătăţii a mai spus că, la nivelul Guvernului, vor continua discuţiile şi, în funcţie de gradul de ocupare al posturilor scoase la concurs şi de necesităţi, vor putea fi iniţiate şi alte memorandumuri de aprobare pe parcursul acestui an.

În comunicat se precizează că, de la 1 ianuarie 2024, toate posturile care se vacantează în sistemul de sănătate pot fi scoase la concurs de către spitale, fără întocmirea memorandumurilor de aprobare.

Sursă foto: Facebook Ministerul Sănătăţii - România

 

 


Medic