Peste 700 de clujeni s-au alăturat campaniei de donare de sânge derulate de Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, în perioada 8 - 12 aprilie. Campania s-a încadrat în programul strategic UBBMed, lansat la finalul anului 2023 de Universitatea Babeş-Bolyai, în vederea implicării active în dezvoltarea politicilor publice şi a cercetărilor avansate în domeniul sănătăţii.


„Peste 700 de persoane au răspuns apelului lansat de Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) şi au donat sânge în cele cinci zile ale campaniei «Donăm împreună, UBBEAR dă startul!» organizate de în perioada 8-12 aprilie 2024”, se arată într-un comunicat.

„Ne bucură că numărul donatorilor a crescut de la an la an, iar oamenii au înţeles cât e de important să doneze sânge. (...) Noi am ajuns acum la cea de-a 13-a ediţie, iar ceea ce am încercat şi credem că am şi reuşit a fost să organizăm mai mult decât o simplă campanie de donare de sânge. (...) Studenţii noştri voluntari au fost prezenţi la fiecare ediţie, cu o săptămână înaintea evenimentului de donare, în toate facultăţile şi pe străzile din zona centrală a Clujului, pentru a informa oamenii cu privire la desfăşurarea campaniei şi la beneficiile pe care le aduce donarea de sânge”, subliniază reprezentanţii UBB.

Persoanele care au dorit să doneze în cadrul campaniei UBB s-au înscris utilizând atât aplicaţia BlooDoChallenge, cât şi în intervalele orare din calendarul special creat de universitatea clujeană.

 




Oncolog