Asociaţia Help Autism lansează primul centru online din ţară care acoperă nevoile copilului cu autism. Platforma este şi o soluţie profesionistă de customer service pentru ONG-uri cu centre de terapie sau pentru specialiştii care lucrează în cabinete individuale.


Platforma AutismON, care va fi funcţională din mai, se doreşte a fi „calea directă de comunicare între echipa terapeutică şi familia copilului cu autism”, se arată într-un comunicat al asociaţiei. „Este totodată şi o soluţie profesionistă de customer service pentru ONG-uri cu centre de terapie sau pentru specialiştii care lucrează în cabinete individuale”.

Principiile în baza cărora a fost construită platforma platforma sunt accesul constant la progresul copilului şi implicarea familiei şi a echipei de specialişti în terapie. „Desigur, nu ne dezicem de viziunea noastră, urmărim impactul social şi vom investi 50% din veniturile generate de platformă într-un fond, prin care vom acoperi costurile de terapie ale familiilor care nu-şi permit nici terapia online”, spune Raluca Bogdan, managerul de comunicare al Help Autism.

Accesul în platforma online pentru specialişti - psihologi, terapeuţi, kinetoterapeuţi sau asistenţi sociali, şi organizaţiile non-profit şi centrele de intervenţie terapeutică se va face pe bază de abonament. Costul lunar pentru specialişti este între 9 şi 45 euro, în funcţie de numărul de pacienţi pe care îi au în grijă.

„Planul nostru este ca, într-o primă etapă, să atragem 100 de organizaţii, centre de terapie şi cabinete individuale care activează în domeniul autismului să utilizeze platforma în managementul cazurilor lor şi a terapiei online, astfel am ajunge la cel puţin 3.000 de familii pentru care procesul terapeutic va fi semnificativ îmbunătăţit. Pentru următorii doi ani, ne propunem (...) să atragem investitori pentru a dezvolta platforma la nivel internaţional, pe pieţe vorbitoare de limba engleză, spaniolă şi franceză”, punctează Raluca Bogdan.

În România, se estimează că trăiesc 30.000 de români cu autism, iar 40% dintre aceştia nu au acces la terapie din cauza zonelor geografice în care trăiesc. În evidenţele statului sunt însă doar 15.537 de persoane diagnosticate cu TSA, încadrare în grad de handicap, din care 13.905 sunt copii.
 

Psihiatru (2)