Federaţia „Solidaritatea Sanitară” anunţă, miercuri, lansarea publică a Platformei de monitorizare a infectării cu SARS-CoV-2 a salariaţilor din Sănătate. Site-ul prezintă numărul total de salariaţi infectaţi, mergând până la nivel de unitate, dar şi metodologia de culegere a acestor informaţii.

Datele culese până la sfârşitul zilei de 14 aprilie 2020 arată că erau confirmaţi ca fiind infectaţi 1368 de salariaţi din Sănătate, ei reprezentând 19,89% din totalul cetăţenilor confirmaţi pozitivi SARS-CoV-2.

Pentru a avea o perspectivă contextuală privind semnificaţia acestor date, analiza comparativă cu Italia şi Marea Britanie arată că au fost infectaţi 0,5472% din salariaţii din Sănătate, comparativ cu 0,0343% din totalul cetăţenilor. Creşterea medie zilnică a numărului de salariaţi din Sănătate infectaţi din ultimele 15 zile a fost de 13,13%.

Federaţia anunţă că platforma a fost creată pentru a veni în sprijinul celor care elaborarează măsuri de sănătate şi securitate în muncă. „Absenţa datelor publice consecvente şi la nivel de detaliu (mergând până la nivelul unităţilor sanitare) dublată de nivelul redus de informare al salariaţilor în privinţa cazurilor de colegi infectaţi cu SARS-CoV-2 generează un pericol extrem de mare la adresa sănătăţii şi securităţii salariaţilor”, se arată în comunicatul de presă transmis de Federaţie.

Platforma, ce a fost creată în cadrul Centrului de Cercetare şi Dezvoltare Socială „Solidaritatea”, poate fi accesată aici.