Știri

Posturi vacante la Spitalul Judeţean Târgovişte

Cel mai mare spital din judeţul Dâmboviţa se confruntă cu o lipsă cruntă de cadre medicale, mai ales în unităţile de Primiri Urgenţe, Terapie Intensivă şi TBC. Aceasta nu este o problemă nouă, Spitalul Judeţean Târgovişte duce lipsă de medici de ani de zile.
02 Martie 2018
Știri
02 Martie 2018

Posturi vacante la Spitalul Judeţean Târgovişte

Cel mai mare spital din judeţul Dâmboviţa se confruntă cu o lipsă cruntă de cadre medicale, mai ales în unităţile de Primiri Urgenţe, Terapie Intensivă şi TBC. Aceasta nu este o problemă nouă, Spitalul Judeţean Târgovişte duce lipsă de medici de ani de zile.

„Moroeni (unde este secţia externă TBC – n.r.), deci Pneumoftiziologia este una dintre marile deficiente şi mai sunt Terapia Intensivă, unde am reuşit să aducem din Bucureşti, şi Urgenţele. Oricâţi doctori ar veni, sunt bine-veniţi”, declară managerul Claudiu Dumitrescu.

Acesta afirmă că în cazul Sanatoriului TBC de la Moroieni, distanţa faţă de oraş este principala problemă pe care o invocă medicii.

„La Moroeni, pentru că e o zonă izolată, nu prea vrea nimeni să lucreze în condiţiile astea. Puneţi-vă în locul medicului, cine ar vrea să stea izolat la Moroeni, luni de zile?! Acolo avem acum trei medici, dar nevoia este mult mai mare”, a explicat dr. Claudiu Dumitrescu.

Conform ziarului Adevărul, Spitalul Judeţean Târgovişte era cel mai mare angajator din judeţ (circa 2000 de angajaţi) până când firma de electrocasnice Arctic şi-a anunţat intenţia de a deschide fabrica din localitatea Ulmi.

Directorul Spitalului Judeţean Târgovişte speră că viitoarele creşteri salariale din sectorul sanitar vor încuraja medicii să aplice şi pentru posturile vacante din spitalele de stat.

„De la 1 martie, pentru medici şi asistenţi, guvernul a găsit o soluţie de salarizare superioară şi principiul a fost că medicii şi asistenţii părăsesc România pentru salarii mai bune în străinătate. Recunosc, salariile, deşi sunt bune şi la momentul actual, vor fi, considerăm noi, demne profesiei noastre. Vă dau exemplul medicului primar, gradaţia 5, cea mai înaltă gradaţie profesională: salariul de bază – vorbim doar de bază, pentru că medicii care efectuează gărzi au şi un contract suplimentar – creşte de la 7.020 de lei la 15.567 de lei, se dublează. Vă mai dau exemplul asistentului debutant, gradaţia 5, de la 2.500 creşte la 4.600, iar asistent principal, gradaţia 5 – de la 3.200 la 4.800. Sunt creşteri semnificative”, a subliniat managerul Claudiu Dumitrescu.

Te-ar mai putea interesa
Comunicate de presă

Companiile, interesate să angajeze persoane neurodivergente

Rezultatele unui studiu realizat de Autism Voice arată că 42% dintre companiile din România vor să angajeze persoane neurodivergente.

...

Știri

Spitalul „Sf. Maria” Iaşi caută un psihiatru pentru copiii cu autism

Alina Belu, managerul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sf. Maria” Iaşi, a anunţat că deşi unitatea medicală pe care o conduce este primul spital de pediatrie din ţară care are un compartiment special destinat copiilor cu autism, n...

Știri

UPU Alba Iulia: e necesară simplificarea modului de angajare a rezidenţilor, spune Raed Arafat

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a făcut o vizită la UPU Alba Iulia - secţie unde, în urma extinderii şi modernizării, vor fi condiţii de lucru „de top”, dar unde se înregistrează un deficit de medici. ...