Persoanele care intră pe teritoriul României nu mai au obligaţia să prezinte la intrarea în ţară certificatul verde COVID sau rezultatul negativ al unui test, însă Formularul de Localizare a Pasagerului (PLF) rămâne în vigoare până la abrogarea legislaţiei, a precizat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.


Certificatul verde rămâne util, în calitate de document pe care cetăţenii români îl pot utiliza în alte ţări care au menţinut cerinţa prezentării lui, a precizat Dan Cărbunaru, citat de Agerpres

El a arătat că certificatele verzi COVID eliberate de autorităţile române sunt valabile, conform OUG nr. 68/2021, până la data 31 decembrie anul curent.

Formularului de Localizare a Pasagerului rămâne însă obligatoriu până la abrogarea OUG nr.129/2021.

„Pentru cei care intră în România, va trebui să fie completat. După cum ştiţi, introducerea PLF în România a apărut ca urmare a unui context european, în care tot mai multe state l-au introdus pentru a putea veni în sprijinul celor care erau afectaţi sau în risc de a fi contaminaţi de virusul SARS-CoV-2. Şi, în acest moment, din câte am fost informat, există demersuri de a se renunţa şi România la un astfel de document”, a mai spus Dan Cărbunaru.



Psihiatru (2)