În dimineaţa zilei de 8 septembrie, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Pius Brînzeu” Timişoara a avut loc o operaţie de prelevare cord, ficat, rinichi şi cornee.


„Pacienţi din Bucureşti şi Cluj- Napoca, aflaţi în aşteptare pe lista de transplant, îşi vor putea continua viaţa, sănătoşi, datorită acceptului dat de familia pacientului donator, bărbat, de 52 de ani”, se arată într-un comunicat al unităţii sanitare. „Cordul, ficatul şi corneea au plecat la Bucureşti, iar rinichii la Cluj”.

Echipa care a coordonat prelevarea a fost formată din coordonator transplant, dr. Bobouţanu Giorgiana şi KDP dr. Isoc Cristian – ambii medici ATI. Alături de ei au fost specialişti de la Bucureşti şi Cluj Napoca, se precizează în document. Prelevarea s-a făcut în Blocul Operator 2 al spitalului.

„Echipa mulţumeşte familiei care a făcut acest gest, salvator pentru cei care se vor putea bucura de viaţă, alături de familie şi prieteni. De asemenea, echipa de prelevare mulţumeşte colaboratorilor şi personalului ATI – SCJUT şi echipelor din Serviciul de Ambulanţă. Toţi cei implicaţi în operaţia de prelevare apreciază umanismul şi generozitatea familiei care şi-a dat acceptul pentru transplant”, se mai subliniază în comunicat.





Medic