Procedurile de angioplastie coronariană facilitată cu un dispozitiv de ultimă generaţie - IVL (litotriţie intravasculară) au avut loc în decursul săptămânii trecute, fiind realizate de echipa Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, coordonată de dr. Ioan Bitea.


Din echipa medială au mai făcut parte dr. Leontin Lazăr, dr. Laurenţiu Onea şi asistenţii Soanea Mădălina, Nicoară Maria Ana, Nan Bogdan, Lupuş Gabriela, Gavrilă Kasandra, Bitea Ioana, se arată pe pagina de Facebook a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.

De procedură au beneficiat patru pacienţi cu vârste cuprinse între 59 şi 74 ani.

„Această procedură  permite tratarea  unor pacienţi cu leziuni coronariene intens calcifice, extinse şi rezistente la terapiile percutane convenţionale (dilatare simplă cu balon şi stent). Consola (echipamentul) necesar derulării acestei proceduri a fost oferită gratuit de Medical Devices & Diagnostics România, reprezentant al Abbott Vascular, firmă cu renume mondial  în cardiologia intervenţională. Echipamentul rămâne în custodia echipei laboratorului urmând a fi folosit şi pe viitor”, se mai arată în postare.

Materialele consumabile necesare au fost achiziţionate de către Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă prin Programul Naţional de Dilatare Percutană, pe care unitatea medicală l-a accesat în acest an, se subliniază.

Sursă foto: Facebook Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu






Medic