În premieră în Capitală, Lacul Titan din Parcul Alexandru Ioan Cuza (IOR), devine accesibil şi persoanelor cu dizabilităţi. Evenimentul care marchează modernizarea şi adaptarea lacului la standardele internaţionale va avea loc sâmbătă, 30 septembrie, de la ora 14.00.


Evenimentul este organizat de Asociaţia Caiac Smile, în colaborare cu Primăria Sectorului 3 şi Kayak Champions, se arată într-un comunicat.

Accesibilizarea Lacului Titan din Bucureşti consolidează eforturile Asociaţiei Caiac Smile, condusă de antrenorul lotului României de juniori & U23 la caiac-canoe slalom, Ionuţ Stancovici, de adaptare a lacurilor urbane din ţara noastră la nevoile persoanelor cu dizabilităţi.

Proiectul a debutat la Cluj-Napoca, în data de 9 iulie a.c., cu un succes confirmat de prezenţa miilor de copii, părinţi şi bunici care au descoperit şi s-au îndrăgostit de acest sport.

Sâmbătă, vor da startul maratonului distracţiei şi vor vâsli spre normalitate, în caiace adaptate, campioni olimpici, sportivi de performanţă, personalităţi publice şi vedete. La eveniment, vor participa şi sute de persoane cu nevoi speciale şi copii din centrele de plasament din Bucureşti.

„Întâlnirea cu cei peste o mie de oameni care au venit să vâslească pe Lacul Gheorgheni din Cluj-Napoca, mulţi dintre ei, după foarte mult timp de stat doar în casă, pentru că le este peste puterile lor să iasă în scaunele rulante, bucuria, zâmbetul de pe feţele copiilor, dar şi suportul şi deschiderea autorităţilor care ne ajută să facem toate aceste lucruri posibile ne arată că suntem în direcţia bună şi vă aşteptăm alături de noi, să vârslim cât mai mulţi spre normalitate”, a declarat Ionuţ Stancovici, organizatorul evenimentului şi preşedintele Asociaţiei Caiac Smile.

Evenimentul din 30 septembrie are ca sponsor Aqua Carpatica şi ca sponsor principal Kaufland România. Face parte din proiectul „Spre normalitate în caiace adaptate”, prin care Asociaţia Caiac Smile îşi propune, în premieră în România, să accesibilizeze cel puţin zece lacuri urbane pentru persoane cu dizabilităţi şi să acţioneze împotriva formelor de discriminare.






Pediatru