Asociaţia Sothis donează scaune speciale Stair-PRO, pentru transportul pacienţilor Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov (SABIF). În municipiul Bucureşti sunt necesare în total 293 de astfel de scaune, reprezentând un buget de aproximativ 1,5 milioane de euro.


Cinci ambulanţe SABIF au fost dotate cu scaune Stair-PRO, o premieră în sistemul de ambulanţă din municipiul Bucureşti. Costul unui singur scaun Stair-PRO este de 5.000 euro, bugetul asociaţiei pentru această donaţie fiind de 25.000 euro, se arată într-un comunicat.

Scaunul de scară Stair-PRO este dedicat pacienţilor cu răni uşoare, pacienţilor supraponderali şi, în general, tuturor pacienţilor la care transportul este realizat în principal pe trepte.

„Este dovedit ştiinţific că acest model de scaun reduce riscul de rănire a operatorului, astfel că utilizatorii modelului Stair-PRO au mai puţin stres fizic şi risc de răni la spate decât operatorii oricăror alte scaune”, se subliniază.

 Poziţia operatorului, reglarea mânerelor, unghiul şinei şi controlul de coborâre încorporat au făcut din Stair-PRO cel mai sigur scaun din categoria sa de produse. Dispozitivul are un sistem inovator, cu şenile din kevlar, care permite medicilor să transporte un pacient pe scări fără a-l ridica.

„Pentru noi este un eveniment important pentru că am reuşit să ducem la bun sfârşit un nou proiect din cadrul Programului Anual Şansa Medicală, dedicat de acestă dată pentru transportul pacienţilor supraponderali şi nu numai. Le mulţumim pe această cale tuturor partenerilor noştri care au făcut posibilă implementarea acestui proiect. Scaunele Stair-PRO sunt absolut necesare în transportul pacienţilor, contribuind printre altele şi la reducerea timpului de intervenţie pentru aceştia”, a declarat Costel Tătaru, preşedintele Asociaţiei Sothis.

„Mulţumim Asociaţiei Sothis în numele SABIF şi al pacienţilor pentru această contribuţie valoroasă. Sunt din ce în ce mai multe cazuri de persoane supraponderale care sunt greu de transportat”, a declarat dr. Alis Grasu, manager general SABIF.

Dotarea Serviciului de Ambulanţă Bucureşti Ilfov cu scaune speciale pentru pacienţi a fost realizată prin programul anual de obţinere de fonduri „Şansa Medicală”, derulat de Asociaţia Sothis. Este a cincea ediţie a acestui program, în ediţiile anterioare fiind donate echipamente medicale pentru Secţia Chirurgie Plastică şi Reparatorie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, pentru Secţia de Neonatologie a Spitalului CF2 Bucureşti, pentru Secţia de Pediatrie a Spitalului Orăşenesc Urlaţi (Judeţul Prahova) şi a dispensarului Comunei Adunaţii Copăceni (judeţul Giurgiu).


 



Medic