La Gala Effie Best of Europe Awards, care a avut loc la Bruxelles, a fost premiat filmul românesc Copacul Dorinţelor: Amintiri din Copilărie. Peliculei i s-a decernat un premiu Effie la categoria „Positive Change - Social Good: Non-Profit” pentru campania Fundraising Reinvented with the 1st Charitable Movie.


„Este o performanţă unică în spaţiul cinematografic din România”, se arată într-un comunicat al Hospice Casa Speranţei. Pe lângă povestea înduioşătoare a Marei, copil beneficiar al serviciilor organizaţiei, filmul vine şi cu o componentă de promovare, de scoatere în lumină a serviciilor de paliaţie pediatrică, se subliniază.

„Este primul film caritabil din România, este primul film fantastic de familie făcut în ultimii 30 de ani, primul film din lume lansat sub formă de fotograme NFT. Este un film cu un subiect delicat, dar tratat într-o manieră duioasă – cu umor şi emoţie, în dozele corespunzătoare. Este un premiu care ne dovedeşte că povestea Marei, care este de fapt chintesenţa poveştilor copiilor beneficiari ai serviciilor HOSPICE, a atins inimi. Este un premiu care ne dovedeşte că şi misiunea unei fundaţii specializate în furnizarea de servicii de îngrijiri paliative poate fi transpusă creativ”, a spus Mirela Nemţanu, CEO Hospice Casa Speranţei.

Premiile Effie se acordă din anul 1968 şi marchează eficienţa în comunicare, se precizează.

„Ca scenarist, mi-am propus şi cred că am reuşit să transmit ideea unei veritabile metafore despre speranţă şi iubire. Ca producător, am avut în vedere să fie un film care să ajungă la cât mai mulţi oameni - e un film care pe o platformă de streaming cunoscută a fost pe primul loc o bună perioadă de timp la categoria filme pentru copii, iar această poziţionare spune multe despre felul în care a fost primit, despre cum un subiect considerat pe alocuri tabu poate să devină unul urmărit şi apreciat”, a spus Matei Dima, scenarist şi producător al filmului.

 

 



Pediatru