Medicina de familie reprezintă o specialitate extrem de importantă pentru funcţionarea optimă a sistemului de sănătate, a subliniat prof. univ. dr. Cătălina Poiană. Declaraţia vine după ce preşedintele CMMB a participat la conferinţa de presă „Provocări ale pregătirii medicilor rezidenţi în medicina de familie”.


„Este nevoie de medici tineri care să aleagă această specialitate la rezidenţiat, este nevoie să îi pregătim cât mai bine pentru a răspunde eficient numărului mare de pacienţi pe care această specialitate îi gestionează. Avem nevoie de politici de resurse umane centrate pe  dezvoltarea specialiştilor în medicina de familie, astfel încât aceştia să fie distribuiţi uniform la nivelul ţării, dar şi pregătirea acestora trebuie realizată cât mai bine, ştim că medicii de familie trebuie să se ocupe şi de prevenţia diverselor afecţiuni, ceea ce lărgeşte orizontul de informaţii medicale relevante pe care un medic de familie trebuie să le cunoască şi să fie la curent cu cele mai noi descoperiri”, se arată pe pagina de Facebook a CMMB, postare semnată de prof. univ. dr. Cătălina Poiană, preşedintele Colegiului Medicilor din Municipiul Bucureşti.

Ar trebui să crească şi prerogativele pe care le are medicul de familie, pentru a creşte astfel şi atractibilitatea acestei specialităţi medicale, astfel încât să se schimbe paradigma că „medicul de familie este un dispecer”.

„NU, medicul de familie este un specialist în medicină. Pe de altă parte consider că este nevoie de plata medicilor de familie şi în funcţie de performanţă”, a mai subliniat dr. Cătălina Poiană.

Sursă foto: Facebook Cătălina Poiană





Medic