Primul convoi umanitar format din cinci TIR-uri care transportă aproximativ o sută de tone de ajutoare pentru populaţia ucraineană, de la Semiluna Roşie din Turcia, a intrat în dimineaţa zilei de 28 februarie prin PTF Giurgiu.


Directorul filialei de Cruce Roşie Giurgiu, Marian Măcelaru, a ţinut să le mulţumească colegilor de la Semiluna Roşie, informează Agerpres. „Este un prim pas, umanitatea nu are graniţe, solidaritatea este foarte puternică. Crucea Roşie Română a organizat în punctele de frontieră puncte de triaj, de prim ajutor de bază, suport psihologic şi servicii de restabilire a legăturilor cu familia. În toată ţara am început o campanie de strângere de ajutoare umanitare organizată de toate filialele de Cruce Roşie ale României, pentru a duce un ajutor umanitar în Ucraina în momentul în care culoarul de siguranţă umanitar va fi deschis”, a declarat Marian Măcelaru.

Coordonatorul echipei de la Semiluna Roşie din Turcia a spus că a mers deja la Vama Siret să vadă care este situaţia. Mai multe autocare au plecat să preia refugiaţii şi, totodată, s-au mobilizat pentru a trimite primele ajutoare în Ucraina.

„Am luat legătura şi cu Crucea Roşie din Ucraina ca să poată să ducă ajutoarele. Am fost până la Siret, am văzut situaţia. Aseară, la Siret, la graniţă, am întâlnit şi un ucrainean de origine turcă, dar vrem să ajungem nu numai la ei, ci la toată populaţia”, a declarat, pentru Agerpres, coordonatorul convoiului de la Semiluna Roşie, Abdulah Kaia. „Am văzut primire din toată inima şi din tot sufletul în România, vă mulţumim foarte mult, se vede că suntem o echipă oriunde în lume! Vrem ca ajutoarele să ajungă cât mai rapid la oamenii din Ucraina”.

Conform lui Abdulah Kaia, din acest prim convoi cu ajutoare de la Semiluna Roşie fac parte cinci TIR-uri care duc aproximativ o sută de tone de ajutoare constând în corturi, produse de igienă, o bucătărie de campanie, pături, saltele, materiale de dezinfecţie.

 

Alergologia