Societatea Română de Alergologie și Imunologie Clinică (SRAIC) şi MedicHub au lansat vineri, 17 noiembrie, primul număr al revistei Alergologia, în cadrul Simpozionului de Alergie Medicamentoasă.


„Nu puteam să fim o Societate științifică puternică și competitivă fără să avem revista societății”, explică conf. dr. Roxana Bumbăcea, președintele SRAIC, care a mulțumit board-ului Societății pentru susținere, colaboratorilor, companiei MedicHub, în colaborare cu care revista va fi publicată și dnei dr. Cristina Vlaicu, editorul-șef adjunct al revistei Alergologia.

„Pentru mine a început totul când doamna conf. Bumbăcea și board-ul mi-au propus ocuparea poziției de editor asociat. M-am simţit onorată, am acceptat cunoscând importanța unei reviste știinţifice pentru o Societate știinţifică. (...) Ceea ce îmi doresc pentru această revistă este să nu fie încă o revistă pe care să o puneți undeva și să nu o deschideți, ci îmi doresc ca această revistă să fie un instrument continuu de comunicare între specialiștii din alergologie și nu numai, să vă consultați pe marginea cazurilor complicate pe care le întâlniți.”, declară dr. Cristina Vlaicu, medic specialist alergolog și editor-șef adjunct al revistei Alergologia.

Revista este un „nou-născut”, cu un format și design noi și va avea patru numere pe an.

Dr. Wargha Enayati, acționarul MedicHub 
Dr. Wargha Enayati, acționarul MedicHub 


„Ca și grafică și ținută nu pot să mă gândesc că poate să arate mai bine decât acum”, explică conf. dr. Roxana Bumbăcea, președintele SRAIC. „Dar, ca și conținut, întotdeauna este loc de mai bine. Trebuie să cooptăm mai mulți profesioniști din lumea medicală care merită să fie auziți și citiți, care au expertiză într-un anumit subiect. Iar al doilea țel al revistei este să creștem aria de distribuție către alte specialități. Deși tot ceea ce scriem acum se adresează medicului specialist alergolog și este într-un limbaj specific alergologic, în timp, sperăm să extindem necesitatea altor specialități de a ține în mână o astfel de revistă ca răspuns a unor întrebări din practica lor. Putem gândi și niște numere dedicate, punctual, pentru altfel de specialități.”
 

Dr. Wargha Enayati, dr. Simona Melnic, conf. dr. Roxana Bumbăcea și dr. Cristina Vlaicu

Dr. Wargha Enayati, dr. Simona Melnic, conf. dr. Roxana Bumbăcea și dr. Cristina Vlaicu


Prezent la evenimentul de lansare, dr. Wargha Enayati, acționarul companiei MedicHub, s-a declarat onorat de a contribui la producerea revistei Societății Române de Alergologie și Imunologie Clinică.

„Printre altele, m-au pasionat și comunicarea și educația medicală continuă și de doi ani sunt președintele MedicHub, companie cu o echipă extraordinară ce a crescut fantastic în acești doi ani și care are acum 13 reviste medicale la care s-a adăugat și ziarul Viața Medicală. Mă bucur mult că putem să ajutăm la publicarea revistei Alergologia, a Societății de Alergologie și Imunologie Clinică.”, declară dr. Enayati.

„Sunt extrem de încântată pentru că viziunea firmei nostre este aceea de a fi un hub de comunicare pentru lumea medicală, iar la cele 13 publicații am adăugat încă una, revista Alergologia, o revistă solidă științific și, în același timp, o revistă luminoasă și modernă. Vă urez mult succes.”, a
declarat dr. Simona Melnic, CEO al companiei MedicHub.

Conf. dr. Roxana Bumbăcea, președintele SRAIC
Conf. dr. Roxana Bumbăcea, președintele SRAIC


Conf. dr. Roxana Bumbăcea, președintele SRAIC și editorul-șef al revistei Alergologia, declară că, pe viitor, țelul publicației este de a-și extinde aria de domenii pe care le vizează, în dorința de a veni și în ajutorul altor specialități medicale care se confruntă cu probleme specifice alergologiei, precum pneumologia, ORL, oncologia și, practic, specialiști din oricare dintre domeniile medicale, dacă ne referim la informații legate de alergiile date de medicamente.