La data de 29 martie, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciu Teritorial Iaşi, împreună cu lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi, au efectuat 15 percheziţii domiciliare în Bucureşti şi pe raza judeţelor Iaşi, Bacău, Constanţa şi Sibiu, în vederea destructurării unui grup infracţional organizat, specializat în fabricarea şi comercializarea de substanţe anabolizante.


Simultan, pe teritoriul Republicii Moldova, procurorii din cadru Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale şi ofiţerii Departamentului Antifraudă şi Conformare al Serviciului Vamal efectuează 22 percheziţii domiciliare, în baza unui acord privind constituirea unei echipe comune de anchetă cu autorităţile judiciare moldovene, încheiat cu sprijinul EUROJUST, se arată într-un comunicat.

În cauză s-a reţinut că, mai mulţi cetăţeni cu dublă cetăţenie română/moldovenească au constituit, în a doua jumătate a anului 2021, un grup infracţional organizat specializat în fabricarea de produse care conţin substanţe dopante cu grad de mare risc.

Cu ocazia percheziţiilor domiciliare efectuate a fost descoperit primul laborator de produse anabolizante din România.

„După efectuarea percheziţiilor domiciliare, la sediul D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Iaşi vor fi conduse în vederea audierii 11 persoane”, se mai arată în comunicat.

Acţiunea beneficiază de sprijinul poliţiştilor din cadrul B.C.C.O. Iaşi, B.C.C.O. Bucureşti, B.C.C.O. Constanţa, S.C.C.O. Sibiu şi I.P.J. Hunedoara - Serviciul Acţiuni Speciale, precum şi al jandarmilor din cadrul I.J.J. Iaşi, Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei şi I.J.J. Constanţa.

Suportul tehnic de specialitate a fost asigurat de lucrătorii din cadrul Biroul Tehnic şi de Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T. şi Direcţiei de Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R.

Documentarea activităţii infracţionale a fost realizată şi cu sprijinul EUROPOL.

 

 

Psihiatru (2)